Rutin att döda

18 maj
8 KOMMENTARER

”Det känns fruktansvärt att låta fullt friska foster ligga och dö framför våra ögon”

Så lyder rubriken på en artikel i Dagens Medicin den 18 maj. Läs den!

Det vidriga i nuvarande svensk abortlagstiftning har varit uppenbart från början för den som velat se, men nu blir det allt mer ofrånkomligt att det är så.

Ur artikeln:

– Olika foster är olika livsdugliga. I år har vi haft två aborter, en i vecka 18 och den andra i vecka 22, där fostren fortfarande levde när de kom ut. De andades och rörde på sig i upp till en timme efteråt, säger sjuksköterskan.

Hon säger att hon inte är emot den nuvarande abortlagstiftningen. Tvärtom.

– Men det känns oetiskt att låta ett liv självdö på det här viset. Det är inte rätt mot kvinnan och det är inte hennes ansvar heller, utan det är sjuk­vårdens hantering som är problemet.Men är det rätt i relation till barnet, det är väl ändå grundfrågan?!

I ren desperation har hon och hennes kollegor, både sjuksköterskor och barn­morskor, nu kontaktat Socialstyrelsen för att få råd.

– Alla tycker det är jätteobehagligt. Folk slutar på grund av det här. Ska det verkligen vara så här?

Nej, det ska det inte. I en rättstat, med människovärdet som grund, får inte oskyldiga dödas.

Pia Teleman, ordförande i Svensk förening för obstetrik och gyne­kologi, SFOG, bekräftar att Sverige inte har som rutin att döda fostret före aborten.

Problemet är att vi har som rutin att, genom abort, döda närmare 40 000 foster varje år.

8 KOMMENTARER till “Rutin att döda”

 1. HH skriver:

  Det blev visst en nolla för mycket där på slutet…

 2. Kalle skriver:

  Ja, du har skrivit ”fyrahundratusen foster” på slutet och det är det kanske bäst att du ändrar på om du inte vet någonting som jag inte vet.

 3. Stefan Gustavsson skriver:

  Oops. 40 000 ska det förstås vara. Jag ska ändra i texten.

 4. Andreas skriver:

  Tycker hela den artikeln är absurd. Man mår dåligt av att se när ett foster dör och vill därför slippa se det. När fostret befinner sig inne i magen så mår man inte dåligt av att fostret dör men när det är utanför så mår man plöstligt dåligt. Hur kan värdet hos barnet kan ändras beroende på dess position? Detta borde vara en ögonöppnare för abortförespråkare men sorgligt nog så är det nog fallet icke så.

  Hela abortverksamheten är på ren svenska sjuk och vidrig, minst på samma nivå som slavhanteringen som Willberforce slogs emot.

 5. Anders skriver:

  Håller med dig Andreas. Riktigt bra kommentar.

 6. Fundersam skriver:

  Jag vet att många sjuksköterskor som medverkar vid aborter lider av skuldkänslor. Det råd de får är att tänka så här: ”Jag gör bara mitt arbete. Det är inte jag som har fattat beslutet om aborten. Det är mamman som har fattat beslutet”. Men när de gäller unga flickor handlar det ofta nästan inte om ett beslut. De pressas av både föräldrar och pojkvän att göra abort…..

 7. M.M. skriver:

  ”Baal är den sexuella vidlyftighetens gud, och den som står i hans tjänst kommer förr eller senare att även tjäna Molok…Vi har, liksom gamla tiders israeler, också våra Molokgudar, våra egna sätt att offra våra spädbarn..”
  (Leanne Payne, ”Den helande närvaron”, kapitel 14)

 8. Anders Bylander skriver:

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186129740

  Boken innehåller allt man behöver veta i abortfrågan. Svante Nordin, professor i idé- och lärdomshistoria samt författare till ett antal böcker om bl a Ingemar Hedenius och filosofins historia, har skrivit bokens förord.

 9. 503 Service Unavailable

  Service Unavailable

  The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.